Bądź zawodowcem w swojej kuchni!
Gotowanie może być przyjemnością, jeśli tylko zadbasz o odpowiednie wyposażenie. Na smak przygotowywanych potraw i wygodę pracy wpływa bowiem nie tylko jakość produktów i funkcjonalność sprzętu AGD, ale również typ garnków i patelni. Jakie modele odkryją przed Tobą nieznaną stronę gotowania? Czas rozpocząć kulinarną przygodę!
Garnki ze stali
W sklepach z kuchennym wyposażeniem znaleźć możemy garnki i patelnie wykonane z najrozmaitszych materiałów o zróżnicowanej specyfice. Do najtrwalszych z nich zaliczyć możemy stal nierdzewną. Wysokiej jakości naczynia wykonane ze stopu stali z domieszką niklu i chromu wykazują ponadprzeciętną odporność na zarysowania, urazy mechaniczne, wysoką temperaturę i ciśnienie oraz działanie ostrych detergentów. Wysokiej klasy produkty, takie jak garnki Gerlach, bardzo dobrze przewodzą ciepło, co znacznie zmniejsza straty energii (a to z kolei przekłada się na wysokość comiesięcznych rachunków). Wymiana starych, wysłużonych garnków znacznie zwiększy Twoje pole do kulinarnych popisów – stalowe naczynia wysokiej jakości możesz zapiekać w piekarniku. Uporczywe plamy i przypalone resztki nie stanowią już najmniejszego problemu – zabrudzone naczynia wystarczy wrzucić do zmywarki, a ona zajmie się resztą za Ciebie.
Patelnie z powłokami ceramicznymi
Kolejnym elementem, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni, są patelnie z powłoką non-stick. Na stronie gerlach.pl znajdziesz patelnie pokryte nie teflonem, a ceramiką. Nowoczesna struktura nie tylko poprawia komfort podczas smażenia i duszenia potraw, ale również pozytywnie wpływa na zdrowie! Właściwości nieprzywierającej struktury pozwalają zminimalizować ilość tłuszczu niezbędnego do smażenia. Mimo braku oleju lub masła, pokarm nie przywiera do patelni, dzięki czemu jej umycie jest dziecinnie proste.